Attendo Ab on päässyt sopimukseen hoivapalveluyhtiö Mikevan ostamisesta. Yritysosto vahvistaa Attendon palvelutarjontaa mielenterveyskuntoutujien ja vammaisten asumispalvelujen saralla, sekä täydentää maantieteellisesti Attendon tarjontaa ikäihmisten palveluasumisessa. Mikevalla on noin 2800 asukaspaikkaa, joiden lisäksi rakenteilla on yli sata asukaspaikkaa. Yritysjärjestely tukee Attendon strategiaa kasvaa omien palveluiden tuotannossa. Myyntihinta on 150 miljoonaa euroa.

Mikeva aloitti toimintansa vuonna1987 ja sillä on nykyään noin 2 300 työntekijää 122 palveluyksikössä ympäri Suomea. Mikeva tuottaa hoivapalveluja mielenterveyskuntoutujille, eri vammaisryhmille ja ikäihmisille. Mikevan liikevaihto vuonna 2016 oli 101 miljoonaa euroa ja käyttökate (EBITDA) 5,3 miljoonaa euroa. Yhtiö on kasvanut voimakkaasti viime vuosina yritysostojen ja omien uusien yksiköiden perustamisen myötä. Mikevalla on tällä hetkellä noin 2800 asukaspaikkaa, joista noin 300 on täyttövaiheessa. Tämän lisäksi rakenteilla on yli 100 uutta asukaspaikkaa.

Yritysoston myötä hoivapalvelujen kotimainen omistajuus vahvistuu, koska Attendon omistuksesta huomattavasti suurempi osa, noin 23 prosenttia, on suomalaisten hallussa. Myös yhteisöverokertymä kasvaa yrityskaupan ansiosta.

”Yritysoston myötä vahvistamme tarjontaamme mielenterveyspalveluissa ja parannamme ikäihmisten hoivapalvelujemme kattavuutta erityisesti Pohjois- ja Länsi-Suomessa. Mikeva on osoittanut viime vuosina hyvää kasvua ja suuntaus omien palveluiden vahvistamisessa sopii hyvin yhteen Attendon kanssa”, sanoo Henrik Borelius, Attendo Ab:n toimitusjohtaja.

”Mikeva on korkealaatuinen yhtiö, jolla on hyvin hoidetut palvelut ja ammattitaitoinen henkilökunta. Yrityksen toimintamalli, maantieteellinen kattavuus ja asiakastuntemus täydentää Attendon palvelutarjontaa hyvin. Voimme yhdessä luoda parempaa hoivaa yhä useammalle palveluja tarvitsevalle ympäri Suomea. Toivotan kaikki Mikevan työntekijät ja asiakkaat tervetulleeksi Attendo-perheeseen”, sanoo Attendon hoivapalvelujen johtaja Pertti Karjalainen.

”Arvostan korkealle Attendon 30-vuotista kokemusta korkealaatuisten hoivapalvelujen kehittämisessä. Attendo on paras mahdollinen omistaja Mikevalle ja yhdessä muodostamme pitkäjänteisen toimijan, joka tarjoaa korkealaatuista ihmisen tarpeet huomioivia hoivapalveluja edullisesti asukkaille ja kunnille ympäri Suomen”, kertoo Petri Pitkäranta, Mikevan toimitusjohtaja.

Yritysjärjestely vaatii Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Lisätietoja:

Pertti Karjalainen,
johtaja, Attendo Suomi hoivapalvelut
puhelin: +358 50 511 0191
Sähköposti: pertti.karjalainen@attendo.fi

Lauri Korkeaoja, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
puhelin: +358 44 0788 282
Sähköposti: lauri.korkeaoja@attendo.fi