Oral Hammaslääkärit Oyj:n (”Oral”) omistus siirtyy CapMan Buyoutin hallinnoimien rahastojen ja muiden sijoittajien omistuksesta 5.10. allekirjoitetulla sopimuksella Colosseum Dental Groupin (”Colosseum”) omistukseen. Colosseum on sveitsiläispohjainen suunterveyden ja hammashoidon palveluihin keskittyvä yritys. Yrityskaupan ehtoja ei ole julkistettu.

Oral on Suomen johtava yksityinen suunterveyden ja hammashoidon palveluiden ketju, jolla on valtakunnallisesti 63 hammaslääkäriasemaa, joiden liikevaihto lähenee 100 MEur:oa. Oral on kasvanut voimakkaasti vuoden 2014 jälkeen yhtiön siirryttyä CapMan Buyoutin hallinnoimien rahastojen omistukseen.

Colosseumin tavoite on olla Euroopan laajuisesti johtava suunterveydenhoidon palveluiden palveluntarjoaja omistamiensa yhtiöiden kautta. Colosseumilla on yli 200 hammaslääkäriasemaa Suomen lisäksi Iso-Britanniassa, Italiassa, Norjassa, Ruotsissa. Sveitsissä ja Tanskassa. Yhtiön liikevaihto nousee lähes 350 MEur:oon kaupan toteutumisen myötä. Colosseumin omistaa sveitsiläinen pääomasijoittajayhtiö Jacobs Holding AG, jonka ainoa edunsaaja on kansainvälinen lasten ja nuorten kehittymistä tukeva Jacobs Foundation -hyväntekeväisyyssäätiö.

”Olemme hyvin tyytyväisiä Oralin kehitykseen ja sijoituksemme tuottoon. Omistajuutemme aikana Oral on laajentunut merkittävästi ja toteuttanut monia kehitysprojekteja etenkin toimintojensa digitalisoinnissa. Oral on tänä päivänä yksi kehittyneimmistä hammashoidon palveluyhtiöistä Euroopassa. Oral sopii mielestäni erinomaisesti osaksi Colosseum Dental Groupia ja yhtiö saa loistavan omistajan niin Colosseumista kuin sen omistavasta Jacobs Holdingista. Uusi omistaja jatkaa Oralin tukemista sen jatkokehityspolulla kasvattaen edelleen yhtiön vahvuuksia ja tukien yhtiötä sen olemassa olevien kehitysaloitteiden toteuttamisessa. On ollut kunnia olla osa Oralin kehitystä ja haluan vilpittömästi kiittää yhtiön johtoa sekä sen hammashoidon ammattilaisia samoin kuin yhtiön koko henkilökuntaa“, sanoo Jan Mattlin, Oralista sijoituskohteena vastannut CapMan Buyoutin partneri.

“Olemme erittäin iloisia mahdollisuudesta liittyä Colosseum Dental Groupiin. Colosseumin pääomistaja Jacobs Holding on sitoutunut pitkäaikaisella mandaatilla Colosseum Dental Groupin tukemiseen sen tavoitteessa luoda Europan laajuinen johtava suunterveydenhoidon palveluyhtiö. Tämä mahdollistaa meille Suomessa erinomaisen paikallisen yritystoiminnan ja yhtiön laadukkaan palvelutarjonnan kehittämisen niin asiakkaiden kuin hammashoidon ammattilaistenkin hyödyksi. Uuden omistajan keskittyminen pelkästään hammashoitopalveluihin on Oralille ja sen henkilökunnalle erittäin tärkeä asia. Se mahdollistaa meille edelleen missiomme toteuttamisen Suomessa asiakkaidemme suunterveyden ja elämänlaadun parantamisesta, kuten olemme tehneet jo viimeiset 35 vuotta. Oralin vahva brändi säilyy Suomessa ja henkilökunnallamme ja hammaslääkäreillämme on tulevaisuudessa edelleen paremmat mahdollisuudet kasvattaa osaamistaan yhteistyössä eurooppalaisten kollegoidemme kanssa. Näen uuden omistajuuden erittäin positiivisena mahdollisuutena palveluidemme kehittämiselle tulevinakin vuosina”, kertoo Martin Forss, Oralin toimitusjohtaja.

“Oralin mukana saamme paitsi ryhmän erittäin osaavia kollegoja kuin myös avaamme pääsyn etulinjan osaamiseen hammashoidon palveluiden prosessien edistyksellisessä johtamisessa. Tätä osaamista voimme levittää Euroopan laajuisesti muiden yhtiöidemme hyödyksi. Visiomme modernista korkealaatuisesta suunterveydenhoidosta potilaiden ja alan ammattilaisten hyödyksi kohtaa erinomaisesti Oralin strategian ja johdon tavoitteet. Olemme varmoja, että Oralin ja sen osaamisen liittäminen yhtiöömme hyödyttää tulevaisuudessa kaikkia sidosryhmiämme”, sanoo Tomas Aubell, Colosseumin toimitusjohtaja.

Colosseum tukee Oralin johtoa yhtiön edelleen kehittämisessä ja Martin Forss ja yhtiön johto jatkavat työtään yhtiössä yrityskaupan toteutumisen jälkeen. Yrityskauppa astuu suunnitelman mukaan voimaan marraskuussa 2017.

Lisätietoja antavat:
Jan Mattlin, Partner, CapMan Buyout
jan.mattlin@capman.com
+358 40 508 6406

Tomas Aubell, Chief Executive Officer, Colosseum Dental Group
tomas.aubell@colosseumdental.com
+41 79 519 55 02

Martin Forss, Chief Executive Officer, Oral Hammaslääkärit Oyj
martin.forss@oral.fi
+358 40 779 6266