Hoiva- ja terveyspalvelualan yritys Esperi Care toteuttaa historiansa 100. yrityskaupan juuri 100 -vuotiaan Suomen syntymäpäivien kynnyksellä hankkimalla omistukseensa Pirkanmaalla toimivan, mielenterveyskuntoutujien asumispalvelukokonaisuuden Pirkanmaan Asumispalvelut Oy:n koko osakekannan.

Jani Kiuru ja Tuomas Jounila myyvät vuonna 2013 perustetun, nykyisellään kaksi hoitokotia ja 40 asukaspaikkaa kattavan yhtiönsä. Yhtiöllä on lisäksi tuetun asumisen palvelun piirissä noin 90 asiakasta ja rakenteilla laajennushankkeet Nokialla sekä Rovaniemellä. Pirkanmaan Asumispalveluiden liikevaihto uudishankkeiden myötä kasvaa noin 5,4 miljoonaan euroon ja sen palveluksessa on tällä hetkellä 40 henkilöä, jotka siirtyvät kaupan myötä Esperin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Jani Kiuru ja Tuomas Jounila omistivat yhtiön tasaosuuksin.

”Koimme että Pirkanmaan Asumispalvelut Oy:n voimakas kasvu samanaikaisesti tulevan sote-uudistuksen kanssa vaatii leveämmät hartiat varmistamaan palveluidemme erinomaisen laadun jatkossakin”, kertoo Pirkanmaan Asumispalvelut Oy:n palveluksessa jatkava Tuomas Jounila.

”Tämä on laaja mielenterveyskuntoutujien palvelukokonaisuus, joka on erinomainen lisä Esperin palveluvalikoimaan ja vielä meille erittäin mielenkiintoisella alueella. Samalla kun iloitsemme uudesta ja laadukkaasta lisästä palveluihimme, juhlimme omaa kasvun rajapyykkiämme. Pirkanmaan Asumispalvelujen yrityskauppa on samalla Esperin 100. yrityskauppa. Tämä on merkittävä hetki yrityksemme historiassa, jonka juuret ovat Suomen Punaisen Ristin sairaankuljetuksessa. Kauppa ajoittuu lisäksi sopivasti 100-vuotiaan Suomen juhlapäivän tienoille, joten kyllähän tässä on juhlittavaa. Jani oli myös aikanaan mukana Esperin ensimmäisessä yrityskaupassa myydessään vuonna 2005 Satakunnan Ambulanssipalvelu Oy:n. Osuvaa, että juuri sadas kauppa osuu jälleen Janiin ja ympyrä sulkeutuu”, iloitsee Esperin toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni.

Esperi on ollut hoiva- ja terveyspalveluiden kehityksessä vahvasti mukana ja kasvu on ollut aktiivista sekä strategian mukaista. Uusimpien tilastojen ja ennusteiden mukaan hoiva- ja terveyspalveluiden tarve lisääntyy eri väestöryhmissä voimakkaasti jo lähitulevaisuudessa. Näin on erityisesti ikääntyneiden osalta ja esimerkiksi yli 75-vuotiaiden määrän arvioidaan kaksinkertaistuvan nykyisestä 2020-luvulla. ”Väestön demografisen kehityksen tilasto näyttää, että tarve tuottaa hoivapalveluja vain lisääntyy tulevaisuuteen katsottaessa. Näihin tarpeisiin haluamme osaltamme olla vastaamassa”, toteaa Aarnio-Isohanni.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni, Esperi Care Oy, marja.aarnio-isohanni@esperi.fi, p. 0400 694 340
Toimitusjohtaja Tuomas Jounila, Pirkanmaan Asumispalvelut Oy, tuomas.jounila@asumispalvelutoy.fi p. 050 076 6830