Lämpimästi tervetuloa HippoSymposiumiin torstaina 30.11.2017 klo 13 – 16

OHJELMA
Hatanpään valtatie 26, 2. krs, Tampere.
Symposium tilana toimii rakennuksen ala-aula 1. krs.

13.20 Tervetuloa, palvelujohtaja Sari Saarinen, Hippo Terapiaklinikka Oy

13.30 Yksilön matka minuksi – miten aivot kehittyvät? PsT Tiina Parviainen, Monitieteisen aivotutkimuskeskuksen johtaja/Jyväskylän yliopisto

Aivotutkija neuropsykologi Tiina Parviainen on Jyväskylän Yliopiston monitieteisen aivotutkimuskeskuksen ja aivotiedon jalostamo hankkeen johtaja. Tutkijana hänen mielenkiintonsa kohteena on erityisesti aivojen muovautuvuus niiden kehityksen aikana ja se miten ihmisen koko keho, esim. kehotietoisuus ja liikunta vaikuttavat aivoihin. Alustuksen lopuksi päästämme stagelle koko Aivotiedon jalostamon tiimin, ja kerromme siitä miten Hippo liittyy hankkeeseen.

14.15 Neuropsykiatristen nuorten monimuotokuntoutus, käyttäytymisanalyyttinen näkökulma, Satu Heikkinen toimintaterapeutti, Hippo Terapiaklinikka Oy

Satu on iloinen ja energinen, pitkän työkokemuksen omaava toimintaterapeutti. Asiakkaan tavoitteet ja niiden saavuttaminen ovat hänelle sydämen asia. Sadulla on yli 10 vuoden työkokemus toimintaterapeuttina työskentelystä. Lasten ja nuorten kanssa työskentelystä kokemusta päiväkodista vaativaan laitoskuntoutukseen.

15.00 Sottaako Sote Suomen? Satu Ahlman, toimitusjohtaja, Ahlman & CO Development Oy https://www.awd.fi/

Sote on ollut, ja tulee olemaan meidän kaikkien huulilla pitkän aikaa. Mihin me olemme menossa ja mistä käänteistä saamme iloita? Vai saammeko pelkän sotkuisen kentän taistelutantereeksi? Säilyvätkö lähipalvelut?

ILMOITTAUTUMINEN tästä linkistä https://bit.ly/2AeTbVW viimeistään ti 22.11.2017

Ständeillä:

Virtuaalikuntoutus ja Peili Vision https://peilivision.fi/
Peili Vision Oy on oululaislähtöinen yritys, joka tuo virtuaalitodellisuutta (VR, virtual reality) neurologiseen kuntoutukseen. VR-kuntoutusalusta tarjoaa kuntoutujalle käyttöön virtuaalilasit ja pääsyn motivoiviin harjoituksiin. Terapeutille puolestaan tabletin, jolla suunnitella kuntoutujalle sellaisia harjoitusympäristöjä ja -tehtäviä, jotka vastaavat kuntoutustarpeita sekä kiinnostuksenkohteita.

Etäterapia ja Medics24 www.medics24.fi
Jyväskyläläinen Medics24 on ensimmäisiä nettilääkäripalveluita tarjoava lääkäriasema Suomessa. Yrityksellä on monipuolinen ja kattava tarjonta erikoisalojen asiantuntijoita, jotka auttavat asiakkaita erilaisissa terveysongelmissa ja -kysymyksissä. Yrityksen palveluksessa on noin 80 luotettavaa terveydenhoitoalan asiantuntijaa fysio- ja ravitsemusterapeuteista erikoislääkäreihin. Videovastaanotolle pääsee suoraan Medics24:n nettisivuilta nopeasti ja vaivattomasti mistä tahansa. Tutustu tarkemmin Medic24 palveluihin tästä.

HippoPussi
HippoPussi on tarkoitettu terapeuteille ja lastentarhanopettajille sekä vanhemmille, jotka haluavat käyttää puheterapeuttien tekemiä luokittelupelejä lasten sanavaraston, käsitteiden ja kuuntelun harjoitteluun. Ensimmäisen HippoPussin tekijöinä ovat olleet Hipon johtava puheterapeutti Heli Vuorio sekä Hipon palvelujohtaja ja lastentarhanopettaja Sari Saarinen.

Taidenäyttely Aivan erityinen kalenterista
12 kuvaa ja 12 tarinaa asiakkaistamme on koottu taidenäyttelyksi aulatilaan.