Satu Ahlmanille on tullut 111 SOTE-toimialan omistajanvaihdosta täyteen. Sadan järjestelyn raja meni rikki kesällä ja syksyn yrityskaupparintama on ollut erittäin vauhdikas toimialan voimakkaasta kasvusta johtuen.

– Koska toimialan kaupoista on erittäin vankka kokemus, menevät kaupat maaliin suoraviivaisesti ja tehokkaasti. Tällä hetkellä markkina käy kuumana ja Ostajat maksavat ennätyshintoja, joten on ollut ammatillinen myötäilo auttaa Myyjäyrittäjiä kohti uusia unelmia ja olla osa sitä prosessia, jossa Suomeen syntyy yrittäjyyden seurauksena miljonäärejä, Ahlman kertoo.

– Noin kolmasosa myydyistä yrityksistä on myyty ns pienemmille Ostajille ja loput markkinan isoille toimijoille. Tavoitteeni on, että Ostajasektorille saadaan lisää uskottavia kandidaatteja seuraavan vuoden aikana. Yhä edelleen SOTE-yritysten myyntiä isoille toimijoille moralisoidaan, mitä jaksan ihmetellä. Eurot ovat samannäköisiä kaikilla Ostajilla. Jokainen, joka tuntee toimialojen kehittymisen lainalaisuudet ymmärtää, että kyse on normaalista toimialan kasvu- ja keskittymisilmiöstä, jossa SOTE-toimiala ei tee poikkeusta. Ei ole Myyjien vaan pääomasijoittajien tehtävä saada alalle kaivattuja uusia, kotimaisia Ostajia. Toimialan edunvalvojien tulisi enemmän keskittyä siihen, miten pienemmät yritykset voivat itse kasvaa isojen kasvua hyödyntäen, eikä taistella toimialamuutosten tuulimyllyjä vastaan, jotka noudattavat teoreettisia lainalaisuuksia, Ahlman summaa.