Sivuillani on uutisoitu ja kirjoitettu paljon SOTE-yrityskaupoista. Alkaneena vuonna sivu-uudistuksen myötä uutisissa ja blogissa tullaan käsittelemään enemmän myös SOTE-kasvuyrityksiä sekä itse toimialaa.

Toimialan kehittymisen ja kasvun vaiheisiin kuuluu paitsi yrityskaupat, myös yrityskokojen kasvu ja erikoistuminen. Samaan aikaan, kun moni kehittäjä itkee yrityskauppojen suurta määrää, jää huomaamatta monen upean yrityksen kasvu. Poimin seuraavaan kolme kiinnostavaa yritystä terveydenhuollosta, kuntoutuksesta sekä päivähoidosta.

Olen aiemminkin listannut työterveyspalveluihin erikoistuneen <a href=”https://heltti.fi” target=”_blank”>Heltin</a> kiinnostavaksi yritykseksi. Yritys lähti rohkeasti erittäin kilpailtuun työterveysmarkkinaan paitsi uudella konseptilla ja rajatulla asiakassegmentillä myös digitalisoimalla ”kaiken mahdollisen”. Heltti on monessa mielessä työterveyshuollon edelläkävijä, jota suosittelen seuraamaan!

Kuntoutusmarkkinoista muu kuin laitoskuntoutus ja fysioterapia on ollut pitkään ns piilossa, mutta tämän markkinan kaikki terapiapalvelut konseptoituvat ja digitalisoituvat voimakkaasti lähivuosina. Kuntoutuspalveluista nostan seurattavaksi <a href=”https://www.hippoterapiaklinikka.fi” target=”_blank”>Hippo Terapiaklinikan</a>. Hippo on kasvanut nopeasti valtakunnalliseksi terapiapalvelujen tuottajaksi erityisesti lasten terapioissa. Kasvu on ollut ja on tekijöidensä näköistä; iloista, reipasta ja energistä.

Yksityinen päivähoito jatkaa kasvuaan. Päivähoidossa on kiistattomat näytöt siitä, että yksityinen puoli tuottaa palvelujen julkista edullisemmin ja erityisesti isot tuottajat toimivat uusissa, terveissä tiloissa. Päivähoidossa <a href=”https://www.ipanala.fi” target=”_blank”>Ipanala</a> on erittäin tervetullut palvelutuottaja isojen tuottajien rinnalle. Ipanala satsaa toimitiloja myöten vahvasti laatuun ja sitä vetävät ilahduttavan nuoret yrittäjät. Suosittelen seuraamaan.

Yhteistä kaikille edellä mainituille yrityksille on se, että niiden omistajilla on yrittäjäkokemusta aiemmin toisilta toimialoilta. Ehkäpä juuri siksi ne kasvavat toimialan muita pk-yrityksiä keskimääräistä ennakkoluulottomammin ja nopeammin. Nostan helmikuun lopussa framille mielenkiintoisia asumispalvelu- ja lääkärikeskusyrityksiä. Vieläkään en ole sitä kovasti kaipaamaani Pappala-konseptia (Suomesta) löytänyt…