Suomen suurimpiin sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajiin kuuluva Pihlajalinna ostaa Forever-liikuntakeskusketjun. Samalla Pihlajalinna laajentaa toimintaansa hyvinvointipalveluihin. Forever-liikuntakeskukset ovat erikoistuneet tarjoamaan monipuolisia hyvinvointipalveluita kuntoileville aikuisille. Pihlajalinnalle siirtyy kymmenen liikuntakeskusta Etelä-Suomen alueella.

Liikuntakeskustoiminta täydentää erinomaisesti Pihlajalinnan ennaltaehkäisevää toimintaa työterveyshuollossa ja asiakkaiden kuntoutumista erikoissairaanhoidon toimenpiteiden jälkeen.

”Hyvinvoinnin edistäminen on terveydenhuollon tulevaisuutta. Sote-uudistuksen jälkeen yhä suurempi osa terveydenhuollosta siirtyy suoriteperusteisista palkkioista kiinteähintaiseen liiketoimintamalliin. Se tarkoittaa sitä, että meille ei makseta esimerkiksi yksittäisestä lääkärikäynnistä, vaan siitä, että huolehdimme ihmisen terveydestä”, sanoo Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen. ”Tässä kehityksessä Pihlajalinna on etulinjassa, sillä liikevaihdostamme yli 60 prosenttia tulee kiinteähintaisesta liiketoiminnasta. Meidän liiketoimintamme perustuu siis jo nyt pitkälti siihen, että pidämme ihmiset mahdollisimman terveinä.”

Forever-ketjulla on 12 toimipistettä, joista 10 siirtyy Pihlajalinnalle. Pihlajalinna tulee omistamaan liikuntakeskuksista noin 70 prosenttia. Kauppa tulee voimaan 16.2.2018. Ostettavien liikuntakeskusten liikevaihto oli vuonna 2017 yhteensä noin 17 miljoonaa euroa ja kannattavuus hyvä. Kaupalla ei ole olennaista vaikutusta Pihlajalinnan taloudellisiin tulevaisuudennäkymiin.

Kuntosaliharjoittelun, ryhmäliikunnan ja personal trainer -palvelujen ohella Forever on erikoistunut tarjoamaan esimerkiksi Fustra-ohjausta, jossa korjataan kehon virheasentoja. Lisäksi liikuntakeskuksissa saa mm. fysioterapiaa ja ravintovalmennusta.

”Meidän ajatuksemme on tarjota ihmisille mahdollisuus onnistua omien tavoitteidensa saavuttamisessa, olivat ne sitten mitä tahansa. Pihlajalinna omistajana tulee lisäämään asiakkaidemme palvelutarjontaa ja onnistumisen mahdollisuuksia entisestään”, sanoo Forever-ketjun perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Mustala. Mustala jää toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi liikuntakeskuksiin. ”On hienoa saada vahvaksi omistajaksi kotimainen terveyspalvelujen tuottaja.”