Tradeka-Yhtiöt Oy on yhdessä Colosseum Dental Groupin kanssa allekirjoittanut sopimuksen Med Groupin koko osakekannan ostamisesta. Med Groupin enemmistöomistaja on pääomasijoittaja Adelis Equity Partners. Tradeka ostaa Med Groupin Kotiin vietävien palveluiden, ensihoidon ja julkisen terveydenhuollon palveluihin liittyvät toiminnot ja Colosseum Dental Group puolestaan Med Groupin yksityisen suun terveydenhuollon liiketoiminnot. Colosseum Dental Group omistaa Suomessa myös Oral Hammaslääkärit Oyj:n.

Med Group toimii ONNI-brändin alla ja se on yksi Suomen nopeimmin kasvavia sosiaali- ja terveydenhoitoalan yrityksiä. ONNI hoiva on Suomen suurin kotiin vietävien hoivapalveluiden tuottaja. Se on tällä hetkellä markkinajohtaja henkilökohtaisessa avustamisessa ja kasvaa voimakkaasti vanhusten kotihoidossa. Tradekan omistukseen siirtyvä osa Med Groupia tarjoaa kotiin vietävien palveluiden lisäksi ensihoitoa sekä hammaslääkäri- ja lääkäripalveluita julkiselle sektorille. Med Group ja ONNI-brändi jatkavat itsenäisenä yhtiönä Tradeka-Yhtiöiden omistuksessa. Kaupan myötä yksityisen suun terveydenhuollon liiketoiminta yhdistyy Oral Hammaslääkäreiden kanssa.

Med Group saa Tradekasta uuden kotimaisen, pitkäjänteisen omistajan. Tämä mahdollistaa entistä voimakkaamman panostuksen palveluillemme kasvavilla sote-markkinoilla, sanoo Med Groupin toimitusjohtaja Kari Virta.

Kahden suuren vahvan toimijan osaamisen yhdistäminen mahdollistaa entistä kattavamman ja korkealaatuisemman palvelutarjonnan koko Suomessa. Med Groupin ja Oralin huippuluokan osaamisella voimme rakentaa yhdessä Suomen ja Euroopan johtavan hammaslääkäriketjun, kertoo Med Groupin ONNI hampaan liiketoimintajohtaja Anders Gylling.

Tradeka hankkii Med Groupin osaksi Tradeka-Yhtiöiden Omista- ja kehitä – omistuskategoriaa, jossa Tradekan strategisena tavoitteena on toimia pitkäjänteisenä ankkuriomistajana kotimaisissa palvelualan yhtiöissä.

– Etabloituminen hoivasektorille tukee tätä strategiaamme ja on luontevaa Tradekan kaltaiselle valtakunnalliselle osuuskunnalle, Osuuskunta Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro avaa yrityskaupan taustoja.

Lisätietoja:

Adelis Equity Partners, Partner Rasmus Molander, +46 70 823 7433.

Med Group Oy, Toimitusjohtaja Kari Virta, 040 751 1853.

Tradeka-Yhtiöt Oy, Toimitusjohtaja Perttu Puro, 040 779 3436.