MONIAMMATILLISEN KUNTOUTUKSEN KEHITTÄJÄNÄ KUNNOSTAUTUNUT TERAPEIJA OSAKSI CORONARIAA OSAKEKAUPAN MYÖTÄ.

Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy on ostanut Uudellamaalla toimivan fysio-, toiminta-, puhe- ja musiikkiterapiaan keskittyvän Lasten Terapiakeskus Terapeija Oy:n. Terapeija on perustettu vuonna 1991. Yrityksen liikevaihto on 4,5 miljoonaa euroa vuodessa, henkilöstön määrä on 65, ja sen palveluita käytetään noin 30 000 hoitokertaa vuodessa. Terapeijalla on toimipisteitä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

”Kauppa vahvistaa Coronarian terapiapalvelujen tarjontaa ja osaamista. Olemme jo Suomen suurin ja monipuolisin terapiapalveluja tarjoava yksityinen yritys. Terapeijan osto tekee meistä entistäkin vahvempia. Terapeijan myötä saamme paljon vuosikymmenien myötä syntynyttä hiljaista tietoa ja merkittävän osaamisen vahvistuksen kuntoutuksen asiantuntijajoukkoomme. Olemme erittäin ylpeitä ja onnellisia siitä, että Terapeijan yrittäjät halusivat yrityksen jatkajaksi juuri Coronarian”, sanoo Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy:n toimitusjohtaja Anu Karinen.

Terapeija on alansa edelläkävijöitä Suomessa, ja se on toiminut esimerkkinä muille alan toimijoille. Yritys on kunnostautunut moniammatillisen kuntoutuksen kehittäjänä.

”Myyntipäätös tuli lopulta varsin nopeasti. Kenties tärkeintä oli se, että Coronarian ja Terapeijan arvot ovat yhtenevät: tärkeintä on terapiatyön laatu, ei määrä. Lisäksi Coronaria on 100% suomalainen yritys, ja molemmissa henkilöstö arvostetaan korkealle. Kyllä tällä seikalla oli iso merkitys yrityskaupan toteutumiselle. Päätöstä helpotti myös terveydenhoitoalalla menossa oleva suuri murros, joka jatkossa vaatii isoja investointeja. Digitalisaation tuomat mullistukset, mahdollisen sote-uudistuksen valinnanvapaus ja sen tuomat investointitarpeet ja kiristyvä kilpailu ovat sekä mahdollisuuksia että isoja haasteita tulevaisuudessa kaikille toimijoille”, kertoo toimitusjohtaja Markku Helminen.

Kaupan myötä Terapeija muuttuu Coronaria Terapeijaksi. Kauppa ei vaikuta henkilöstön asemaan. Terapeijan työntekijät jatkavat Coronariassa vanhoina työntekijöinä, ja tutut asiantuntijat vastaanottavat edelleen nykyisiä ja uusia asiakkaita.

LISÄTIETOJA:

Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy
Toimitusjohtaja Anu Karinen
040 507 6263
anu.karinen@coronaria.fi