Porvoon Lääkärikeskus Oy ja Porvoon Röntgen Oy ovat allekirjoittaneet 25.6.2018 yrityskauppasopimuksen Mehiläisen kanssa. Perinteikkään lääkärikeskuksen paikallinen osaaminen ja kaksikielinen asiakaspalvelu jatkuvat ennallaan myös jatkossa. Omistusjärjestelyllä ei ole vaikutuksia asiakassopimuksiin tai henkilökunnan työsuhteisiin.
Mehiläinen hankkii 25.6.2018 allekirjoitetulla yrityskaupalla täyden omistuksen Porvoon Lääkärikeskus Oy:stä sekä Porvoon Röntgen Oy:stä. Kauppa saatetaan loppuun lähiviikkojen aikana.
”Porvoo on kasvava ja merkittävä toiminta-alue, josta on puuttunut Mehiläisen täyden palvelun lääkärikeskus. Arvostamme Porvoon Lääkärikeskuksen vahvaa paikallista osaamista, jota Mehiläinen täydentää toimialan parhailla, ympärivuorokautisilla digitaalisilla palveluilla”, sanoo Mehiläisen liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf.
Porvoon Lääkärikeskus ja Röntgen tarjoavat lääkäri-, työterveys-, laboratorio- ja fysioterapiapalveluja, röntgen- ja magneettikuvauksia sekä päiväkirurgiaa Näsin koulukadulla yli sadan terveydenhuollon ammattilaisen voimin.
”Porvoon Lääkärikeskus on palvellut asiakkaita Itä-Uudenmaan johtavana terveyspalveluyrityksenä jo yli 40 vuotta. Pysyäksemme kilpailukykyisenä toimintaympäristön vahvassa murroksessa tarvitsemme kuitenkin nykyistä leveämmät hartiat toimintamme kehittämiseen”, toteaa johtava lääkäri Kirsti Castrén Porvoon Lääkärikeskuksesta.
”Meillä on Mehiläisen kanssa paljon yhteistä: samat arvot ja vahva historia yhdistettynä haluun palvella asiakkaita ja kehittää toimintaamme. Uusi omistuspohja parantaa toimintaamme entisestään tuoden asiakkaillemme Mehiläisen edistykselliset digitaaliset palvelut sekä maanlaajuisen verkoston”, sanoo Castrén.
”Porvoon Röntgen on palvellut asiakkaita Itä-Uudenmaan ainoana täyden palvelun yksityisenä kuvantamislaitoksena Porvoon Lääkärikeskuksen yhteydessä jo 16 vuoden ajan. Tulevaisuus Mehiläisen osana takaa kilpailukyvyn muuttuvassa toimintaympäristössä ja mahdollistaa paremmin muun muassa digitaalisten palveluiden kehittämisen”, sanoo toimitusjohtaja Tommi Jauhiainen Porvoon Röntgenistä.
Asiakaspalvelu jatkuu lääkärikeskuksen toimipisteessä tuttuun tapaan. Yrityskaupalla ei myöskään ole vaikutuksia henkilökunnan työsuhteisiin tai asiakassopimuksiin.

ASIAKKAIDEN ARKEEN SUJUVUUTTA DIGIPALVELUILLA

Mehiläinen tuo jatkossa Porvoon Lääkärikeskuksen asiakkaille sujuvat digipalvelut, kuten OmaMehiläinen sovelluksen, jonka osana toimivat Digiklinikka ja Digiapteekki.
”Digiklinikalla asiakas tavoittaa terveydenhuollon asiantuntijat kellon ympäri ja Digiapteekin kautta lääkkeet voi tilata suoraan kotiin. Omien terveystietojen hallinta on helppoa OmaMehiläisen kautta: sovelluksesta löytyvät tutkimus- ja hoitotiedot röntgen- ja magneettikuvineen”, toteaa Asklöf lopuksi.