Terveystalo on 1.10. allekirjoitetulla sopimuksella ostamassa Rela-yhtiöiden (Rela-hierojat Oy, Hierojakoulu Relaxi Oy ja Rela-Group Oy) toiminnan. Rela-Hierojat on kasvanut kuudessa vuodessa alan ainoaksi valtakunnallisesti toimivaksi ketjuksi, jolla on 31 yksikköä ja 4 franchising-yksikköä.  Relan ammattilaiset ovat Valviran ammattisuojatun nimikkeen mukaisia koulutettuja hierojia. Rela-groupin keskusorganisaatiossa työskentelee kahdeksan työsuhteista työntekijää ja 140 itsenäistä hierojaa ja ketjun liikevaihto vuonna 2017 oli 3,3 miljoonaa euroa. Ketjulla on 14 000 yksityistä asiakasta ja noin 100 yritysasiakasta.
”Hyvinvointi on megatrendi. Ihmiset ovat monipuolisesti kiinnostuneita hyvinvoinnistaan ja myös edelläkävijäyritysten hyvinvointiohjelmat ovat lisääntyneet. Terveystalossa työskentelee jo tällä hetkellä tuhatkunta mielen hyvinvoinnin, unen ja palautumisen, ravinnon, liikkumisen tai aktiivisuuden asiantuntijaa. Meillä heidät on vain totuttu tunnistamaan asiantuntijoina: fysioterapeutteina, psykologeina, psykoterapeutteina tai ravitsemusterapeutteina. Haluamme, että Terveystalon asiantuntija on tulevaisuudessa yksilön tai organisaation valinta terveyden ja hyvinvoinnin tueksi.  Erottaudumme kirjavasta hyvinvointialan valmennuskentästä mm. sillä, että asiantuntijamme ovat terveydenhuollon ammattilaisia, mikä mahdollistaa hyvinvointia ylläpitävän toiminnan lisäksi oikea-aikaisen ja tarpeen mukaisen ohjauksen hoitoon.
Hieronta on laadukkaasti toteutettuna luonteva ja täydentävä osa hoitoketjua muun muassa, kiputilojen hoidossa, aktiiviliikkujien ylläpitohoidossa sekä tapaturmien ja leikkausten kuntoutuksessa. Hierontaan hakeutumiskynnys on matala ja asiakas on itse usein tunnistanut tarpeen palvelulle. Tämänkaltaisten, hyvinvointipalveluiden kysyntä kasvaa myös organisaatioasiakkaissa: työntekijät tunnistavat tilanteeseensa soveltuvia hyvinvointia tai terveyttä tukevia palveluita”, toteaa Terveystalon ylilääkäri Unto Palonen.
”Rela on onnistunut luomaan ketteriä ja asiakaslähtöisiä toimintamalleja esimerkiksi kanta-asiakkaille kiinteästi hinnoitelluissa palveluissa. Ammattiosaamisen lisäksi Rela on kiinnittänyt erityisesti huomiota asiakaspalveluun. Kaupan myötä Terveystalon yksityisasiakkaat sekä organisaatioasiakkaat tulevat hyötymään laadukkaiden hierontapalveluiden käytön mahdollisuudesta joustavasti joko asiakkaiden tiloissa tai Relan toimipisteissä. Terveystalo Sportin kautta urheiluseurat saavat ammattilaishierojat niin harraste- kuin huippu-urheilutoiminnan tueksi. Myös fysioterapeutit saavat luontaisen linkin asiakkaille fysioterapiaa täydentävänä palveluna toimivaan hierontaan”, toteaa Terveystalon hyvinvointiliiketoiminnasta vastaava johtaja Hanna Puhakka.
”Rela-groupin liiketoiminta siirtyy osaksi valtakunnallista Terveystaloa, jossa tarjoamme Rela-brändillä ja -konseptilla hierontaa osana kokonaisvaltaista terveydenhuollon hoitoketjua. Osana Terveystaloa voimme kasvaa valtakunnallisesti myös organisaatioasiakkuuksissa. Hoidon korkea laatu on tärkeää kaikessa toiminnassa sekä meille että Terveystalolle”, sanoo Rela-groupin toimitusjohtaja Mika Hallikainen.
Yhtiöiden työntekijät siirtyvät Terveystaloon vanhoina työntekijöinä ja toiminta jatkuu entisissä tiloissa.
Lisätietoja:
Terveystalo, johtaja, hyvinvointiliiketoiminta, Hanna Puhakka, puh. +358 30 633 1614
Rela-Group, toimitusjohtaja Mika Hallikainen +358 41 430 9313