Turun seudun vammaisten asuntotukiyhdistys ry on perustettu vuonna 1985 edistämään vammaisten ihmisten elämää yhteiskunnan tasavertaisina jäseninä sekä järjestämään heille laadukasta palveluasumista turvallisessa ympäristössä ja kodikkaassa ilmapiirissä. Yhdistys omistaa eri puolilla Turun kaupunkia neljä kehitysvammaisten asuntolaa ja yhden autismin kirjon henkilöille tarkoitetun ryhmäkodin. TSVA-konserniin kuuluvat yhdistyksen lisäksi yhdistyksen kokonaan omistamat neljä yhtiötä: Epitihia Oy, TSVA Palvelut Oy, Kiinteistö Oy Turun Katariinakoti ja Kiinteistö Oy Turun Koivulakoti.
Vuoden 2019 alusta lähtien TSVAn asunnot siirtyvät Kehitysvammaisten Palvelusäätiölle ja palvelut KVPS Tukena Oy:lle, joiden ostotarjouksen TSVA ry:n hallitus hyväksyi syyskuussa 2018. Myös Epitihia-ravintolan tilojen ja samaan kiinteistöön kuuluvien uima-allastilojen omistus siirtyy Kehitysvammaisten Palvelusäätiölle. TSVAn palvelutoiminta ja suurin osa henkilöstöstä siirtyy Palvelusäätiön tytäryhtiölle KVPS Tukena Oy:lle. Tukena on yhteiskunnallinen yritys.
TSVA:n asumispalveluissa on tällä hetkellä 60 asiakasta ja vuokra-asuntoja on 128.TSVA ry on tehnyt erittäin tärkeää ja merkityksellistä työtä. Olemme oikein tyytyväisiä, että TSVA valitsi meidät toiminnan jatkajaksi, toteavat Palvelusäätiön ts. toimitusjohtaja Kirsi Konola ja Tukenan toimitusjohtaja Päivi Kari. Omistajavaihdoksen myötä asukkaille pystytään turvaamaan korkealaatuisten palveluiden jatkuvuus myös tulevaisuudessa. Valtakunnallisina, omaisjärjestötaustaisina toimijoina Kehitysvammaisten Palvelusäätiö ja Tukena tarjoavat uusia mahdollisuuksia palveluiden kehittämiseen yhteistyössä asukkaiden ja läheisten kanssa.
Turun seudun vammaisten asuntotukiyhdistys ry:n perustaja ja pitkäaikainen puheenjohtaja oli myös paikallispolitiikasta tunnettu, edesmennyt Väinö Salminen. TSVA:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Erme luottaa KVPS-konsernin arvojen ja toiminnan jatkavan Salmisen perintöä asiakaslähtöisessä ajattelussa sekä oikeudenmukaisuuden edistämisessä. Henkilöstöä on tiedotettu mahdollisesta omistajanvaihdoksesta jo neuvottelujen aikana.
Työyhteisössä ollaan nyt luottavaisia tulevaa kohtaan. Hyvillä mielin voimme siirtää toimintamme eteenpäin. KVPS-konsernilla on samat arvot kuin meillä, eli kaikista tärkeintä meille on asukas ja läheisten kanssa tehtävä yhteistyö. Yhteistyöstämme KVPS-konsernilaisten kanssa minulla on pelkkää positiivista sanottavaa. Keskustelu on ollut täysin avointa ja KVPS:n puolelta asioiden hoitaminen on ollut erittäin joustavaa, Erme kertoo.
Kirsi Konola ja Päivi Kari toivottavat asiakkaat ja henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi Palvelusäätiöön ja Tukenaan.

Lisätietoja: