+358 44 561 3561 [email protected]

Esperi Care myy Sinivida Oy:n ja Uudenmaan Tukitupa Oy:n osakekannat Medivida Oy:lle. MediVidalle palautuu kaksi asumispalveluyksikköä, Simonpirtti ja Annala, jotka Esperi osti siltä vuonna 2016 osana silloista kasvustrategiaansa. Kaupan mukana uudelle omistajalle siirtyy myös yhtiöiden palveluksessa oleva henkilöstö, noin 30 työntekijää.

Arvioidessaan liiketoimintojaan ja kehitystarpeita, päätti Esperi Care luopua kokonaisuudesta, joka liittyy mielenterveys- ja päihdekuntoutujien kotiin vietävien palveluiden tuottamiseen pääkaupunkiseudulla.
– Keskitymme ydinliiketoimintaamme ja suuntamme kehitystoimiamme yhä enemmän palveluihin, joita tuotamme omissa kodeissamme. Olen iloinen, että olemme löytäneet nyt myytävälle palvelukokonaisuudelle uuden omistajan, jolla on mahdollisuus ja halu kehittää toimintaa edelleen, toteaa Esperin toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi tiedotteessa.

MediVidan toimitusjohtaja Ville Lehtonen sanoo, että kaupan myötä siirtyvät palvelut täydentävät MediVidan nykyistä tarjontaa.
– Meille siirtyvät mielenterveys- ja päihdekuntoutujat saavat MediVidasta luotettavan kumppanin ja palvelujen parissa työskentelevä nykyinen henkilöstö vastuullisen työnantajan, hän toteaa.

Sinivida tarjoaa koteja asunnottomille ja asunnottomuuden uhan alla oleville sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Uudenmaan Tukitupa on puolestaan jälleenvuokrannut asiakkaille tukiasuntoja, joihin liitetään asiakkaan tarvitsema tuki. Tukiasumista on tarjottu Järvenpäässä, Keravalla, Helsingissä, Vantaalla, Nummelassa sekä Hämeenlinnassa.

Asiakkaiden palveluihin tai henkilöstön työsuhteisiin omistusmuutoksilla ei ole vaikutuksia. Järjestelyt astuivat voimaan 1.10.2020. Yhtiöt eivät julkista kauppahintaa.