SOTE-yrityskaupat

Sosiaali- ja terveysalan kentässä on tapahtunut 2010-luvulla satoja yrityskauppoja. Sote-ala elää toimialana voimakkaan kasvun vaihetta, johon yritysostot kuuluvat luonnollisena osana. On tärkeää, että sote-yritysten työpaikat ja asiakaspaikat säilyvät, vaikka omistajavaihdokselle tulee tarvetta.

Satu Ahlman on toteuttanut Suomessa 130+ sote-toimialan yrityskauppaa viime vuosien aikana. Kaikki Ahlmanille myyntiin tulleet yritykset tai kolmannen sektorin myyntikohteet ovat löytäneet uuden omistajan, mikäli Myyjä on lopulta päätynyt myymään yrityksensä.

Yritysten keskimääräinen myyntiaika on ollut 3-6kk riippuen siitä, onko järjestelyyn kuuluneet myös sote-yrityksen toimitilojen järjestely. Ahlmanin tekemät arvonmääritykset ja toteutuneet kauppahinnat ovat olleet 10% sisällä toisistaan. Ahlmania kuvataan tehokkaaksi ja rakentavaksi neuvottelijaksi, joka puskee varmuudella kaupan maaliin. Tehokkaat prosessit ovat mahdollisia Ahlmanin erittäin vahvan toimialaosaamisen, verkostojen ja yrityskauppakokemuksen vuoksi. Prosesseihin sisältyvät myös juristipalvelut.

SOTE-yrityskaupoissa käsiteltäviä kysymyksiä

Miten valmistella
yrityskauppa?

Pyytääkö tarjouksia
vain yhdeltä vai useammalta ostajalta?

Mitä tarkoittaa

oikaistu tuloslaskelma?

Mistä ja miten
kauppahinta muodostuu?

Hoiva ja kiinteistöt
– myydäkö yhdessä vai erikseen?

Aiesopimus
Due Dilligence ja kauppakirjat?

Yrittäjän jatko
yrityksessä myynnin jälkeen?

Miten optimoida
yrityskaupan verotus?

Miten osaan
luopua elämäntyöstäni?